canadian pharmacy online canada pharmacy http://canadianpharmacynt.com/ canadian pharmacy canadian pharmacy buy viagra online buy cialis buy cialis buy cialis buy viagra online

logo

Lavt-blodsukker.dk

 

        ..Information til
mennesker med diabetes..

 

v/ Kjeld Bruun-Jensen, læge, ph.d.
Rynkebyvej 13,  DK-5750 Ringe
Tel. 62 62 29 29, Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 
Blodsukker hvad er det? Udskriv

For de fleste mennesker er sukker et hvidt pulver eller hvide korn, som søder deres te og kaffe, eller som de måske drysser på havregrynene om morgenen. Denne form for sukker, altså det hvide sukker, kaldes også sukrose og udvindes fra sukkerroer eller sukkerrør.

Men sukker tilhører en større familie, som kaldes kulhydraterne. Kulhydraterne er opbygget af kulstof, ilt og brint, og er lange kæder, der består af sammenhængene enheder af mindre sukkermolekyler. Et af de mest almindelige sukkermolekyler i maden er glukose eller druesukker. Når glukose står alene, hedder den også et monosakkarid. Når monosakkariderne sidder sammen to og to, benævnes de disakkarider. Almindeligt hvidt husholdningssukker (roesukker) er således et disakkarid, sammensat af monosakkariderne glukose og fruktose (frugtsukker). Når monosakkariderne sidder sammen i lange kæder i stort antal, taler man om polysakkarider. Stivelse er således et polysakkarid, der består af masser af glukoseenheder. Stivelse findes i stor mængde i kornprodukter og kartofler. Kartoffelmel består således udelukkende af stivelse.

Hvor monosakkariderne optages fra fordøjelseskanalen uden forudgående omdannelse, spaltes disakkariderne af specielle enzymer, der findes i tarmvæggen. Stivelse nedbrydes af spyttets og bugspytkirtlens enzymer til disakkaridet maltose, der består af to glukoseenheder. Dette disakkarid spaltes så endeligt af enzymet i tarmvæggen, hvorved man får monosakkaridet glukose. Det er så glukosen der siver fra tarmen over i blodet og bliver til blodsukker.

Glukosen eller blodsukkeret er en nødvendig og betydelig energikilde i kroppen, specielt for nervesystemet. Det er ikke nødvendigt for os at spise ren glukose. Den kommer aller bedst fra de ovenfor beskrevne lange kulhydratkæder eller stivelse. Hvis man spiser for store mængder ren glukose (slik, kager og andet sødt), så springer man i princippet over den normale fordøjelsesproces, og tilbyder kroppen for meget ren glukose på én gang, hvilket banker blodsukkeret unødigt i vejret.

Finder du ikke hvad du skal bruge på siden, er du velkommen til at kontakte lavt-blodsukker.dk med forslag til nye emner, eller rettelser til de eksisterende. I så fald send en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .  Du kan også lægge et spørgsmål eller et indlæg i vores forum på www.diabeteschat.dk, eller gå til vores hovedside www.sukkersyge.com, hvor du finder masser af artikler og tilbud til mennesker med diabetes.

Sukkersyge.com og Kjeld Bruun-Jensen